User Tools

Site Tools


ro:dbcloseset

DBCloseSet (Instrucțiune)

Engleză: Data Base = bază de date; CLOSE record SET = închide set de înregistrări

Format

dbcloseset
dbcloseset ( )
dbcloseset număr_bază_de_date
dbcloseset ( număr_bază_de_date )
dbcloseset număr_bază_de_date , număr_set_înregistrări
dbcloseset ( număr_bază_de_date, număr_set_înregistrări )

Descriere

Închide un set de înregistrări deschis în prealabil cu DBOpenSet.

Parametri

număr_bază_de_date - este un număr_întreg și reprezintă numărul bazei de date cu care se dorește să se lucreze. BASIC-256 poate lucra cu până la 8 baze de date deschise în același timp. Fiecărei baze de date deschise cu DBOpen i se alocă un număr unic, cuprins între 0 și 7. Dacă nu se specifică niciun număr pentru baza de date, DBCloseSet va lucra cu baza de date cu numărul 0.

număr_set_înregistrări - este un număr_întreg și reprezintă numărul setului de înregistrări care se dorește a fi închis. Fiecărei baze de date îi este permis să lucreze cu până la 8 seturi de înregistrări, numerotate de la 0 la 7. Dacă nu se specifică niciun număr pentru setul de înregistrări, DBCloseSet va închide setul de înregistrări cu numărul 0. Odată închis, numărul acestuia devine disponibil și poate fi întors ulterior de funcția FreeDBSet pentru a fi refolosit. Dacă numărul pentru setul înregistrări de fapt nu este folosit, funcția DBCloseSet nu face nimic.

Exemplu

Vezi exemplul pe pe pagina instrucțiunii DBOpen.

Vezi și

Legături externe

Mai multe informații despre bazele de date în general și despre SQLite pot fi găsite la SQLite Home Page (EN), SQL pe Wikipedia (EN) sau SQLite pe Wikipedia (RO).

Istoric

0.9.6yAdăugată în acestă versiune
0.9.9.19S-a adăugat posibilitatea de a lucra cu 8 baze de date în același timp
ro/dbcloseset.txt · Last modified: 2017/09/10 15:37 by junior-root