User Tools

Site Tools


ro:dbint

DBInt (Funcție)

Engleză: Data Base = bază de date; INTeger = număr întreg

Format

dbint ( coloană )
dbint ( număr_bază_de_date , coloană )
dbint ( număr_bază_de_date , număr_set_înregistrări , coloană )

Întoarce un număr_întreg.

Descriere

Întoarce un număr_întreg aflat la coloana specificată din rândul curent al unui set de înregistrări. Dacă în câmpul indicat se găsește valoarea NULL, atunci va fi întoarsă valoarea 0. Pentru a verifica dacă un câmp este NULL se poate folosi funcția DBNull.

Parametri

coloană - reprezintă coloana din care se dorește citirea. Ea poate fi exprimată fie printr-un număr_întreg reprezentând indexul coloanei din care se dorește citirea (unde 0 este prima coloană), fie printr-un șir_de_caractere reprezentând numele coloanei dorite.

număr_bază_de_date - este un număr_întreg și reprezintă numărul bazei de date din care se dorește să se citească. BASIC-256 poate lucra cu până la 8 baze de date deschise în același timp. Fiecărei baze de date deschise cu DBOpen i se alocă un număr unic, cuprins între 0 și 7. Dacă nu se specifică niciun număr pentru baza de date, DBInt va citi din baza de date cu numărul 0.

număr_set_înregistrări - este un număr_întreg și reprezintă numărul setului de înregistrări din care se dorește să se citească. Fiecărei baze de date îi este permis să lucreze cu până la 8 seturi de înregistrări, numerotate de la 0 la 7. Dacă nu se specifică niciun număr pentru număr_set_înregistrări, DBInt va citi din setul cu numărul 0.

Exemplu

Vezi exemplul pe pe pagina instrucțiunii DBOpen.

Vezi și

Legături externe

Mai multe informații despre bazele de date în general și despre SQLite pot fi găsite la SQLite Home Page (EN), SQL pe Wikipedia (EN) sau SQLite pe Wikipedia (RO).

Istoric

0.9.6yAdăugată în acestă versiune
0.9.9.19S-a adăugat posibilitatea de a lucra cu 8 baze de date în același timp
0.9.9.22S-a adăugat posibilitatea indicării coloanei fie ca număr, fie ca nume
ro/dbint.txt · Last modified: 2017/09/10 15:36 by junior-root