User Tools

Site Tools


ro:dbopen

Differences

This shows you the differences between two versions of the page.

Link to this comparison view

Both sides previous revision Previous revision
Next revision
Previous revision
ro:dbopen [2017/09/10 08:39]
junior-root [Legături externe]
ro:dbopen [2020/02/28 10:46] (current)
Line 7: Line 7:
 **dbopen** ( [[integerexpressions|număr_bază_de_date]] , [[stringexpressions|nume_fișier]] ) **dbopen** ( [[integerexpressions|număr_bază_de_date]] , [[stringexpressions|nume_fișier]] )
 ==== Descriere ==== ==== Descriere ====
-Deschide un fișier de baze de date SQLite. Dacă fișierul nu există, îl creează. Până la opt conexiuni ce baze de date pot fi făcute simultan într-un program. Dacă nu este specificat numărul bazei de date, va fi utilizată conexiunea cu numărul 0+Deschide o bază de date (SQLite) care e în fapt un fișier în care sunt stocate informațiile. Dacă fișierul nu există, îl creează. 
-==== Parametrii ====+==== Parametri ====
 **//nume_fișier//** - este un [[stringexpressions|șir_de_caractere]] și reprezintă numele fișierului care conține baza de date. În cazul în care fișierul nu există, instrucțiunea îl va crea. Dacă se folosește un șir de caractere gol (""), atunci nu va fi creat un fișier, ci baza de date va fi creată și stocată pe cât posibil în memorie. Dacă baza de date devine prea mare, atunci poate fi creat un fișier temporar, dar care va fi șters odată ce baza de date va fi închisă. Pentru a forța sistemul să nu creeze niciun fișier, atunci se poate folosi numele: ":memory:". **//nume_fișier//** - este un [[stringexpressions|șir_de_caractere]] și reprezintă numele fișierului care conține baza de date. În cazul în care fișierul nu există, instrucțiunea îl va crea. Dacă se folosește un șir de caractere gol (""), atunci nu va fi creat un fișier, ci baza de date va fi creată și stocată pe cât posibil în memorie. Dacă baza de date devine prea mare, atunci poate fi creat un fișier temporar, dar care va fi șters odată ce baza de date va fi închisă. Pentru a forța sistemul să nu creeze niciun fișier, atunci se poate folosi numele: ":memory:".
  
-**//număr_bază_de_date//** - este un [[integerexpressions|număr_întreg]] și reprezintă numărul bazei de date. BASIC-256 poate lucra cu până la 8 baze de date deschise în același timp. Fiecărei baze de date deschisă i se alocă un număr unic, cuprins între 0 și 7. Odată ce o bază de date este închisă, numărul ei devine disponibil pentru a fi alocat altor baze de date (a se vedea funcția [[Freedb|FreeDB]] ). Dacă nu se specifică niciun număr pentru baza de date, numărul 0 va fi folosit. Dacă numărul indicat este deja folosit de o altă bază de date deschisă, acesta din urmă va fi închisă.+**//număr_bază_de_date//** - este un [[integerexpressions|număr_întreg]] și reprezintă numărul bazei de date. BASIC-256 poate lucra cu până la 8 baze de date deschise în același timp. Fiecărei baze de date deschise i se alocă un număr unic, cuprins între 0 și 7. Odată ce o bază de date este închisă, numărul ei devine disponibil pentru a fi alocat altor baze de date (a se vedea funcția [[Freedb|FreeDB]] ). Dacă nu se specifică niciun număr pentru baza de date, numărul 0 va fi folosit. Dacă numărul indicat este deja folosit de o altă bază de date deschisă, acesta din urmă va fi închisă.
 ==== Exemplu ==== ==== Exemplu ====
 <code> <code>
ro/dbopen.1505054354.txt.gz · Last modified: 2020/02/28 10:46 (external edit)