User Tools

Site Tools


ro:dbopenset

DBOpenSet (Instrucțiune)

Engleză: Data Base = bază de date; OPEN record SET = deschide set de înregistrări

Format

Descriere

Execută o instrucțiune SQL și creează un set de înregistrări pentru ca programul să poată folosi rezultatele obținute.
Dacă nu se dorește crearea unui set de înregistrări, ci doar executarea unor comenzi SQL, atunci se poate folosi instrucțiunea DBExecute.

Parametri

instrucțiune_sql - este un șir_de_caractere care conține instrucțiuni specifice pentru manipularea bazei de date SQLite.

număr_bază_de_date - este un număr_întreg și reprezintă numărul bazei de date cu care se dorește să se lucreze. BASIC-256 poate lucra cu până la 8 baze de date deschise în același timp. Fiecărei baze de date deschise cu DBOpen i se alocă un număr unic, cuprins între 0 și 7. Dacă nu se specifică niciun număr pentru baza de date, DBOpenSet va lucra cu baza de date cu numărul 0.

număr_set_înregistrări - este un număr_întreg și reprezintă numărul care îi va fi alocat setului de înregistrări rezultat din executarea instrucțiune_sql. Fiecărei baze de date îi este permis să lucreze cu până la 8 seturi de înregistrări, numerotate de la 0 la 7. Dacă nu se specifică niciun număr pentru setul de înregistrări, DBOpenSet îi va aloca numărul 0. Dacă numărul este deja folosit de un alt set de înregistrări, vechile date vor fi șterse. Pentru a aloca unui set un număr nefolosit a se vedea funcția FreeDBSet.

Exemplu

Vezi exemplul pe pe pagina instrucțiunii DBOpen.

Vezi și

Legături externe

Mai multe informații despre bazele de date în general și despre SQLite pot fi găsite la SQLite Home Page (EN), SQL pe Wikipedia (EN) sau SQLite pe Wikipedia (RO).

Istoric

0.9.6yAdăugată în acestă versiune
0.9.9.19S-a adăugat posibilitatea de a lucra cu 8 baze de date în același timp
ro/dbopenset.txt · Last modified: 2017/09/10 15:38 by junior-root