User Tools

Site Tools


ro:dbrow

DBRow (Funcție)

Engleză: Data Base = bază de date; ROW = rând

Format

dbrow
dbrow ( )
dbrow ( număr_bază_de_date )
dbrow ( număr_bază_de_date , număr_set_înregistrări )

Întoarce o expresie_booleană.

Descriere

Funcția DBRow avansează într-un set de înregistrări la rândul următor.
Întoarce adevărat dacă rândul a fost selectat cu succes sau întoarce fals dacă nu mai există niciun rând în setul de înregistrări.
Odată ce a fost creat un set de înregistrări cu DBOpenSet trebuie folosită mai întâi funcția DBRow pentru a selecta primul rând din set, înainte de a putea citi vreo informație.

Parametri

număr_bază_de_date - este un număr_întreg și reprezintă numărul bazei de date cu care se dorește să se lucreze. BASIC-256 poate lucra cu până la 8 baze de date deschise în același timp. Fiecărei baze de date deschise cu DBOpen i se alocă un număr unic, cuprins între 0 și 7. Dacă nu se specifică niciun număr pentru baza de date, DBOpenSet va lucra cu baza de date cu numărul 0.

număr_set_înregistrări - este un număr_întreg și reprezintă numărul setului de înregistrări în care se dorește avansarea la rândul următor. Fiecărei baze de date îi este permis să lucreze cu până la 8 seturi de înregistrări, numerotate de la 0 la 7. Dacă nu se specifică niciun număr pentru număr_set_înregistrări, DBRow va folosi setul cu numărul 0.

Exemplu

Vezi exemplul pe pe pagina instrucțiunii DBOpen.

Vezi și

Legături externe

Mai multe informații despre bazele de date în general și despre SQLite pot fi găsite la SQLite Home Page (EN), SQL pe Wikipedia (EN) sau SQLite pe Wikipedia (RO).

Istoric

0.9.6yAdăugată în acestă versiune
0.9.9.19S-a adăugat posibilitatea de a lucra cu 8 baze de date în același timp
ro/dbrow.txt · Last modified: 2017/09/10 15:14 by junior-root