User Tools

Site Tools


ro:freedbset

FreeDBSet (Funcție)

Engleză: FREE = liber; Data Base = bază de date; record SET = deschide set de înregistrări

Format

freedbset
freedbset ( )
freedbset ( număr_bază_de_date )

Întoarce un număr_întreg.

Descriere

Funcția FreeDBSet verifică ce număr de set de înregistrări nu este folosit de baza de date specificată și întoarce acel număr pentru a fi folosit de funcția DBOpenSet pentru crearea unui nou set de înregistrări.

BASIC-256 permite folosirea mai multor baze de date în același timp. La rândul lor, fiecărei baze de date îi este permis să lucreze cu până la 8 seturi de înregistrări, numerotate de la 0 la 7, în care să stocheze rezultatele obținute cu funcția DBOpenSet.
Dacă un set de înregistrări este închis cu DBCloseSet, numărul acestuia devine disponibil și poate fi întors ulterior de funcția FreeDBSet pentru a fi refolosit. Odată ce o bază de date este închisă, toate seturile de înregistrări sunt eliberate.

Parametri

număr_bază_de_date - este un număr_întreg și reprezintă numărul bazei de date pentru care se dorește alocarea unui set de înregistrări cu DBOpenSet. BASIC-256 poate lucra cu până la 8 baze de date deschise în același timp, fiecare bază de date având un număr unic, cuprins între 0 și 7. Dacă nu se specifică niciun număr pentru baza de date, FreeDBSet va folosi baza de date cu numărul 0.

Vezi și

Istoric

0.9.9.17Adăugată în acestă versiune
ro/freedbset.txt · Last modified: 2017/09/10 15:39 by junior-root