User Tools

Site Tools


ro:dbexecute

DBExecute (Instrucțiune)

Engleză: Data Base = bază de date; to EXECUTE = a executa

Format

Descriere

Execută o instrucțiune SQL asupra bazei de date SQLite. DBExecute nu captează eventualele rezultate. Pentru a capta rezultatele executării și pentru a crea un set de înregistrări se poate folosi DBOpenSet.
Instrucțiunea DBExecute poate arunca o eroare în cazul în care ceva nu a mers bine. Pentru a evita oprirea programului în cazul unei erori se poat folosi metode de tratare a erorilor precum OnError sau Try / Catch / EndTry

Parametri

instrucțiune_sql - este un șir_de_caractere care conține instrucțiuni specifice pentru manipularea bazei de date SQLite.

număr_bază_de_date - este un număr_întreg și reprezintă numărul bazei de date cu care se dorește să se lucreze. BASIC-256 poate lucra cu până la 8 baze de date deschise în același timp. Fiecărei baze de date deschise cu DBOpen i se alocă un număr unic, cuprins între 0 și 7. Dacă nu se specifică niciun număr pentru baza de date, DBExecute va lucra cu baza de date cu numărul 0.

Exemplu

Vezi exemplul pe pe pagina instrucțiunii DBOpen.

Vezi și

Legături externe

Mai multe informații despre bazele de date în general și despre SQLite pot fi găsite la SQLite Home Page (EN), SQL pe Wikipedia (EN) sau SQLite pe Wikipedia (RO).

Istoric

0.9.6yAdăugată în acestă versiune
0.9.9.19S-a adăugat posibilitatea de a lucra cu 8 baze de date în același timp
ro/dbexecute.txt · Last modified: 2017/09/10 15:37 by junior-root